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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Uva e Vinho. |
Data corrente: |
07/07/2009 |
Data da última atualização: |
11/06/2019 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Autoria: |
SESTARI, I.; EDAGI, F. K.; TERRA, F. A. M.; CHIOU, D. G.; KLUGE, R. A.; ANTONIOLLI, L. R. |
Afiliação: |
I. SESTARI, ESALQ/USP; F. K. EDAGI, ESALQ/USP; F. A. M. TERRA, ESALQ/USP; D. G. CHIOU, ESALQ/USP; R. A. KLUGE, ESALQ/USP; LUCIMARA ROGERIA ANTONIOLLI, CNPUV. |
Título: |
Influence of ripening stage and astringency removal on quality of cold stored "Rama Forte" persimmon. |
Ano de publicação: |
2009 |
Fonte/Imprenta: |
Acta Horticulturae, The Hague, n. 833, p. 263-268, 2009. |
Idioma: |
Inglês |
Notas: |
Trabalho publicado nos anais do IVth International Symposium on Persimmon. |
Conteúdo: |
?Rama Forte? persimmon fruits were harvested at three ripening stages (yellow, orange and red) and exposed to 70 kPa CO2 atmosphere during 12 and 18h at 22°C and 95% RH to promote the polymerization of soluble tannins and remove the astringency. After the application of treatments, fruits were submitted to cold storage during 45 days at 1°C and 90% RH (plus 7 days at 22°C). After 15 days of cold storage (plus 2 days at 22°C) fruits were completely non-astringent. After 45 days fruits were able to consume at the open chamber, regardless of the ripening stage and CO2 exposure time. Orange fruits exposed to CO2 during 12h showed the higher weight loss at four and seven days at 22°C, regardless of storage period. Exposure time to CO2 affected fruit firmness, and skin and pulp color. The exposure of fruit at yellow stage during 12 and 18h to CO2 kept higher firmness up to four days of shelf life, in spite of storage period. |
Palavras-Chave: |
Adstringência; Armazenagem; Rama Forte; Remoção. |
Thesagro: |
Caqui; Colheita; Dióxido de Carbono; Fruticultura; Pós-Colheita; Qualidade; Refrigeração; Tanino. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/195624/1/INFLUENCE-OF.pdf
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Marc: |
LEADER 01917naa a2200337 a 4500 001 1543684 005 2019-06-11 008 2009 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aSESTARI, I. 245 $aInfluence of ripening stage and astringency removal on quality of cold stored "Rama Forte" persimmon.$h[electronic resource] 260 $c2009 500 $aTrabalho publicado nos anais do IVth International Symposium on Persimmon. 520 $a?Rama Forte? persimmon fruits were harvested at three ripening stages (yellow, orange and red) and exposed to 70 kPa CO2 atmosphere during 12 and 18h at 22°C and 95% RH to promote the polymerization of soluble tannins and remove the astringency. After the application of treatments, fruits were submitted to cold storage during 45 days at 1°C and 90% RH (plus 7 days at 22°C). After 15 days of cold storage (plus 2 days at 22°C) fruits were completely non-astringent. After 45 days fruits were able to consume at the open chamber, regardless of the ripening stage and CO2 exposure time. Orange fruits exposed to CO2 during 12h showed the higher weight loss at four and seven days at 22°C, regardless of storage period. Exposure time to CO2 affected fruit firmness, and skin and pulp color. The exposure of fruit at yellow stage during 12 and 18h to CO2 kept higher firmness up to four days of shelf life, in spite of storage period. 650 $aCaqui 650 $aColheita 650 $aDióxido de Carbono 650 $aFruticultura 650 $aPós-Colheita 650 $aQualidade 650 $aRefrigeração 650 $aTanino 653 $aAdstringência 653 $aArmazenagem 653 $aRama Forte 653 $aRemoção 700 1 $aEDAGI, F. K. 700 1 $aTERRA, F. A. M. 700 1 $aCHIOU, D. G. 700 1 $aKLUGE, R. A. 700 1 $aANTONIOLLI, L. R. 773 $tActa Horticulturae, The Hague$gn. 833, p. 263-268, 2009.
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Registro original: |
Embrapa Uva e Vinho (CNPUV) |
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Volume |
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URL |
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| Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Clima Temperado. Para informações adicionais entre em contato com cpact.biblioteca@embrapa.br. |
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Clima Temperado. |
Data corrente: |
03/12/2014 |
Data da última atualização: |
03/04/2020 |
Tipo da produção científica: |
Capítulo em Livro Técnico-Científico |
Autoria: |
BARBOSA, R. S.; RIBEIRO, M. E. R.; STUMPF, M. T.; KOLLING, G. J.; EGITO, A. S. do; FISCHER, V.; SCHAFHAUSER JUNIOR, J.; BARROS, L.; SEDREZ, F. da S. |
Afiliação: |
ROSÂNGELA SILVEIRA BARBOSA, UFPEL; MARIA EDI ROCHA RIBEIRO, CPACT; MARCELO TEMPEL STUMPF, UFRGS; GIOVANI JACOB KILLING, UFRGS; ANTÔNIO SÍVLIO DO EGITO; VIVIAN FISCHER, UFRGS; JORGE SCHAFHAUSER JUNIOR, CPACT; LUIS BARROS, Universidad de la republica-Uruguai; FERNANDA DA SILVA SEDREZ, Estagiária Embrapa Clima Temperado. |
Título: |
Comparação das frações protéicas no leite instável e no leite normal de vacas suplementadas com bicarbonato e citrato de sódio. |
Ano de publicação: |
2014 |
Fonte/Imprenta: |
In: BARROS VIDAL, L. (Ed.). Leche inestable desafios en el cono sur. Montevideo: Departamento de Patologia y Clinica de Ruminantes. Faculdade de Veterinaria. Universidad de la Republica Uruguay, 2014. 172 p. |
Páginas: |
p. 138-140 |
Idioma: |
Português |
Thesagro: |
Leite. |
Categoria do assunto: |
-- |
Marc: |
LEADER 00852naa a2200229 a 4500 001 2001444 005 2020-04-03 008 2014 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aBARBOSA, R. S. 245 $aComparação das frações protéicas no leite instável e no leite normal de vacas suplementadas com bicarbonato e citrato de sódio. 260 $c2014 300 $ap. 138-140 650 $aLeite 700 1 $aRIBEIRO, M. E. R. 700 1 $aSTUMPF, M. T. 700 1 $aKOLLING, G. J. 700 1 $aEGITO, A. S. do 700 1 $aFISCHER, V. 700 1 $aSCHAFHAUSER JUNIOR, J. 700 1 $aBARROS, L. 700 1 $aSEDREZ, F. da S. 773 $tIn: BARROS VIDAL, L. (Ed.). Leche inestable desafios en el cono sur. Montevideo: Departamento de Patologia y Clinica de Ruminantes. Faculdade de Veterinaria. Universidad de la Republica Uruguay, 2014. 172 p.
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Registro original: |
Embrapa Clima Temperado (CPACT) |
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